Tilbake til treningsspor
Utforme opplevelsen

Når du har valgt idé og målgruppe, kan du begynne å utforme smaksopplevelsen. Nå skal vi se nærmere på hvilke ingredienser som er viktige for å utforme opplevelsen og som tilfredsstiller behovene til den matinteresserte gjesten. Her får du med deg et grunnlag som du så kan utvikle videre i de neste delene.

Utforme opplevelsen

I dette verktøyet får du støtte og mulighet til å dokumentere arbeidet med å utforme smaksopplevelsen din fra start til mål.

Last ned PDF

Gjør måltidsopplevelsen uforglemmelig

Å skape en uforglemmelig måltidsopplevelse dreier seg om å forvandle et produkt til en opplevelse. For eksempel å gå fra å selge ost til å gjennomføre ei ostesmaking. Genuine smaks- eller måltidsopplevelser med smak av stedet etterlater seg uforglemmelige inntrykk og fører til at gjesten gjerne kommer tilbake, anbefaler reisemålet eller deler opplevelsen videre. Først skal vi se på hvilke deler en opplevelse inneholder. Du vil treffe kunden i hjertet – finne det såkalte «sweet spot» hos kunden.

1.

Planlegg måltidsopplevelsen

Nå har du valgt idé og målgruppe. Nå er det på tide å utforme opplevelsen. Tenk på opplevelsen som ei fortelling. Den har en begynnelse, en midtdel og en slutt. Hvordan skaper du en sammenhengende helhetsopplevelse? Det er viktig å planlegge så mye i detalj som du bare kan. Å bruke tid på detaljer og gjøre det personlig kommer til å gi deg en fordel og gjøre opplevelsen mer verdifull. Beskriv hele måltidsopplevelsen fra begynnelsen til slutten.

2.

Forsterk måltidsopplevelsen

Det er fire verktøy som kan være til hjelp når du skal utforme opplevelsen din og skape både sammenhengende og uforglemmelige måltidsopplevelser. Alle disse verktøyene kan bidra til å styrke måltidsopplevelsen, men på hver sin måte. Her skal vi gå igjennom hvilken nytte du kan få av hver av de fire verktøyene. Du vil få mulighet til å prøve dem etter hvert.

3.

Gjør måltidsopplevelsen bærekraftig

Når du skaper måltidsopplevelsen din, er det visse ting du må ha med i utformingen. Det er tre spesielt viktige perspektiv som sammen gjør opplevelsen bærekraftig på lang sikt.

4.

Verktøy, eksempler og videre lesing

Bra jobbet! Gå videre til neste steg.

Du sitter nå med rammene for en minneverdig opplevelse. Nå kan du sette fokus på hvilket vertskap du ønsker å utøve.

...eller velge et fordypende kurs!

Velg verktøyet du vil utforske