I dette verktøyet får du støtte og mulighet til å utvikle måltidsopplevelsen ved å stimulere de forskjellige sansene til gjesten.

Sett scenen

En opplevelse som engasjerer mange sanser kan etterlate seg et sterkt avtrykk og positive minner hos gjesten din. Forsterk måltidsopplevelsen ved å arbeide med det såkalte «opplevelsesrommet». I opplevelsesrommet dreier det seg om å stimulere sansene til gjesten – hørsel, lukt, syn, smak og føleevne. På denne måten kan du også synliggjøre og forsterke temaet ditt.

Last ned PDF

Hva hører gjesten?

Det er forsket mye på hvordan lyd påvirker oss. Dette kan hjelpe deg med å skape uforglemmelige måltidsopplevelser. I et lokale gjør det for eksempel stor forskjell hva slags musikk som spilles, hvilken sjanger det er eller detaljer som lydvolum og tempo. Alt henger sammen med den følelsen du vil framkalle, uansett om det er bevisste valg av musikk eller bare lyd fra naturen.

1.

Hva lukter det?

Mange store varemerker har sin egen lukt som er koblet til varemerket. Man trenger ikke nødvendigvis å gå så langt, men hvis man arbeider med måltidsopplevelser, er det prima å kunne utnytte de behagelige luktene fra bakverk og matretter. Lukt er dessuten den sansen som er sterkest forbundet med hukommelsen, og dette gjør den til et spesielt viktig verktøy for deg som vil skape opplevelser som er vanskelige å glemme.

2.

Hvordan føles rommet?

Gjesten i rommet møter ofte på lukt og lyd, men også andre sanseinntrykk. For eksempel kan vi kjenne mykt eller hardt, glatt eller ujevnt, varmt eller kaldt. Det dreier seg om hvilken følelse vi vil skape og hva slags besøk vi ønsker at målgruppen vår gjør i bedriften vår. Følelsene signaliserer ting om bedriften, men kan også brukes til å oppmuntre gjesten til å se opplevelsen på forskjellige måter.

3.

Hvordan ser rommet ut?

Et innendørs rom inneholder mange deler som oppleves gjennom synet. Foruten tak, gulv og vegger kan det for eksempel være lamper, disker, bord, stoler, farger, mønster og størrelsen på rommet. Her er det nødvendig å velge bevisst og prøve å se rommet fra gjestens perspektiv, ellers kan du ikke være sikker på at rommet gir de riktige signalene.

4.

Verktøy, eksempler og videre lesing

Verktøy

Her kan du laste ned et praktisk verktøy for å jobbe videre samt litt inspirasjon og tips på videre lesing for å øke din kunnskap på dette området.

Ladda ned pdf

Bra jobbet! Gå videre til neste steg.

Du har nå fullført et videregående kurs. Prøv et nytt eller fortsett i hovedkursene.

Forsterke opplevelsen gjennom design

Vi gir deg verktøyene for å forsterke opplevelsen gjennom å designe den nøye fra start til mål. La din idé gjennomsyre alt som måltidsturisten opplever, gjennom å få være en del av plassen, lære seg om den og få være med på å skape minner.

Velg verktøyet du vil utforske