Med smak av Nordens grønne belte

Smaken av Nordens grønne belte er unik og noe vi kan være stolte over. Her har vi en rikdom av både landskap, klima, råvarer og tradisjoner – og dermed også rike smaksopplevelser!

    • Kreps, krabbe, fisk og skjell? I Trøndelag, så klart!
    • Fisk og en mengde ulike skalldyr leveres til mer enn 150 land verden over.
    • Regionen er også kjent for landbruksprodukter som melk, storfekjøtt, lammekjøtt, grønnsaker og bær. For ikke å snakke om en overflod av sopp og andre ville vekster! Her er det virkelig ingen mangel på råvarer av beste kvalitet.

Smaker fra steder der vi bor

Naturlige forutsetninger

Råvarer og mattradisjoner

Håndverksmat og unike produkter

Terroir

Et uttrykk som kommer fra det franske ordet terre som betyder «land«. Det brukes til å beskrive de karakteristiske kvalitetene ved et sted, for eksempel gjennom geografi, geologi og klima. Men uttrykket kan også oversettes til «følelsen av stedet» – og hva bidrar mer til den enn lokale smaker?