Smakskart med 63 tips om autentiske opplevelser!

I skrivande stund trycks den aktuella upplagan med 63 smakupplevelser som finns att upptäcka mellan kust till kust, från Trøndelag över Jämtland Härjedalen till Höga Kusten i Västernorrland.

24 jun 2021 # Lokalsignaturer
Smakskartet gir tips og inspirasjon for mat- og drikkeopplevelser langs den 63. breddgraden.

63 tips om autentiske smakopplevelser

 

Hjemmeferie-trenden fortsetter i sommer, og det mangler ikke på spennende opplevelser i nærområdet. Mange har fått øynene opp for lokale råvarer, og interessen for lokalt forbruk fortsetter å vokse. Før sommeren 2020 har Interreg-prosjektet Food and Beverage along the Nordic Green Belt utviklet et smakskart med inspirasjon for gastronomiske opplevelser langs den 63. parallellen. I skrivende stund er den nåværende utgaven trykt med 63 smaksopplevelser som kan oppdages mellom kyst til kyst, fra Trøndelag over Jämtland Härjedalen til Höga Kusten i Västernorrland.

 

Det nylig trykte smakskartet vil være tilgjengelig på de fleste lokale turistorganisasjoner langs den 63. parallellen. Enda flere tips for mat- og drikkeopplevelser som er knyttet til den unike terroiren langs Nordens grønne belter, finner du i den digitale versjonen.

 

Hvorfor en smakskart?

Opprinnelig ble kartet planlagt i digital form og ment som en kilde til inspirasjon og informasjon for gründere som jobber med måltidsturisme. Med covid-19 har prioriteringene endret seg, og sammen med gründere har det blitt diskutert hva som hjelper mest akkurat nå.

 

Gästerna vill alltmer lära sig om matens ursprung och är nyfikna på råvarorna och människorna bakom produkterna. Då var idén att utveckla en smakkarta kläckt och tillsammans med turistorganisationer har vi valt 63 företag som inspiration för smakupplevelser. Kartan ger tips och information kring autentiska platser och den unika terroiren längs 63:e breddgraden. Självklart finns det många fler platser, kartar ger en försmak och ska gynna smakupplevelser i närområdet.

Fler artiklar taggade med #Lokalsignaturer