Värdskap Workshop 5
14 apr 2021/https%3A%2F%2Fadmin.smak63.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F04%2FWil_Lee-Wright_matopplevelse_Hitra_93A5433copy-1.jpg)
Bild: Wil Lee-Wright, Oi! Trøndersk Mat og Drikke En stor del av opplevelsen av et måltid er å involvere gjesten og by på kunnskapene dine. Matturister vil lære og delta i matkulturen samtidig som de vil delta i selve opplevelsen og omgås med likesinnede. Under workshop 4, som bare ble sendt direkte til deltakere som deltar på treningsprogrammet, ble det mye diskusjon om å involvere gjesten i smakopplevelsen.
Involver gjesten og gi din kunnskap
Under workshop 4 fikk vi høre på Putte Eby som fortalte hvordan han klarte å jobbe med historiefortelling. Etter et intervju med tre bedriftene som jobber aktivt med deltakelse og læring i aktivitetene sine, var det tid for gruppearbeid. Verktøyene som brukes til diskusjonsmateriale finner du i modul 4 Deltakelse og læring.
Har du gått glipp av en forelesning? Her kan du se det i etterkant:
Putte Eby – Storytelling
Stokkøya Strandhotel, Stiklestad, Flammans Skafferi – Intervju – Delaktighet & Lärande
Barbro Uhlin – Fika från Höga Kusten
Hva: ”Skape måltidopplevelser” er et pedagogisk program for gründere som jobber med mat og drikke langs det nordiske grønne beltet, altså fra kysten i Trøndelag over Jämtland Härjedalen til kysten i Västernorrland.
Hvorfor: Reiselivsnæringen endrer seg raskt, og spesielt måltidsturisme har et stort potensial ettersom mat og drikke i økende grad blir en viktig grunn til å reise. Målet med opplæringen er å gi bedriftene langs den 63. graden muligheten til å utvikle sine ferdigheter for fremtidens måltidsreisende gjennom workshops, spesifikke verktøy for opplevelsesdesign og nettverksbygging med kolleger fra kyst til kyst.
Når: Utdanningsprogrammet ble startet i februar og varer til april 2021. Hvis du ønsker å delta i fremtidige utdanninger, kan du kontakte fabienne.theiler@torsta.se.